Tidak lama lagi!

Pameran hartanah tawar 4,000 kediaman untuk Bumiputera, diskaun sehingga 15 peratus

May 25, 2023

KUALA LUMPUR, 23 MEI: Lebih 4,000 unit kediaman untuk kuota Bumiputera ditawarkan sempena Pameran Harta Tanah Bumiputera (BPEX) di Dewan 3, Pusat Pameran Mid Valley pada Sabtu dan Ahad ini.

Pengarah Urusan Marvel Management Communication Sdn Bhd Datuk Norashikin Taib berkata orang ramai terutama golongan muda Bumiputera yang masih belum memiliki rumah disaran merebut peluang berkunjung ke ekspo bermula dari jam 11 pagi hingga 9 malam itu yang menawarkan potongan sehingga 15 peratus bagi pembelian hartanah.

Norashikin berkata kediaman yang ditawarkan adalah di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor pada harga bermula dari RM250,000 sehingga RM2 juta.

Pengasas dan Pengarah Urusan Marvel Management Communication Sdn Bhd Dato’ Norashikin Taib pada sidang media Pameran Harta Tanah Bumiputera (BPEX) di Westlink Garage and Cafe, Jalan Yap Kwan Seng, Kuala Lumpur pada 23 Mei 2023. Foto AHMAD ZAKKI JILAN/SELANGORKINI

“Dalam pameran ini kita sediakan pelbagai bantuan termasuk Syarikat Jaminan Kredit Perumahan Negara (SJKP) untuk kemudahan individu yang tidak memiliki slip gaji, penyertaan institusi kewangan bagi memberi khidmat nasihat selain penyertaan 50 pemaju perumahan,” katanya pada sidang media BPEX di sini, hari ini.

Turut hadir EXCO Perumahan dan Kesejahteraan Bandar Selangor Rodziah Ismail.

Norashikin berkata daripada 4,000 unit rumah, pihaknya mensasarkan jualan lebih 80 peratus sepanjang dua hari penganjuran pameran berkenaan.

“Dalam penganjuran tahun lalu kira-kira RM50 juta transaksi jual beli kediaman direkodkan.

“Selain pameran jualan, pengunjung juga diberikan tips pembelian rumah daripada pakar hartanah pada jam 12 tengah hari pada hari pertama penganjuran,” katanya.

Sumber : https://selangorkini.my/2023/05/pameran-hartanah-tawar-4000-kediaman-untuk-bumiputera-diskaun-sehingga-15-peratus/

Copyright © 2017-2024 BPEX by MARVEL MANAGEMENT COMMUNICATION SDN BHD 
(formerly known as Medimesra Care Management Sdn Bhd). All Rights Reserved.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram