Tidak lama lagi!

Anak Muda Patut Beli Rumah Atau Kereta Dahulu?

May 10, 2023

PETALING JAYA: Patut beli rumah atau kereta dahulu? Soalan lazim ini sering menjengah fikiran kita lebih-lebih lagi graduan yang baharu bekerja.

Kebanyakan kita sedar bahawa membeli rumah merupakan satu bentuk pelaburan yang lebih menguntungkan untuk masa depan, namun disebabkan harganya yang lebih tinggi ramai yang menangguhkan hasrat tersebut.

Menurut Pengarah Urusan Marvel Management Communication (MMC), Datuk Norashikin Taib, masyarakat kita sudah terbiasa untuk menunjukkan gaya hidup mereka.

“Ramai kurang memberikan fokus untuk memiliki rumah di usia muda, mereka hanya berfikir untuk membeli rumah ketika ingin berkahwin nanti,” katanya ketika ditemui SUMBERKINI pada Selasa.

Nasihat beliau, pemikiran sebegitu sepatutnya diubah kerana nilai rumah di pasaran semakin lama semakin mahal.

Justeru Norashikin mengajak anak muda khususnya untuk hadir ke pameran-pameran hartanah dan mengutip seberapa banyak ilmu mengenai isu beli rumah ini.

“Apa salahnya kita datang ke Pameran Harta Tanah Bumiputera (BPEX) 2023 ini, tak beli pun tak apa. Sekurang-kurangnya kita sudah ada perancangan untuk menentukan fokus kita pada masa depan,” jelasnya.

Sempena BPEX 2023 yang akan berlangsung pada 27 hingga 28 Mei ini, kira-kira 50 pemaju akan hadir untuk mempamerkan unit kediaman masing-masing.

Pameran yang bertempat di Dewan 3, Pusat Pameran Mid Valley (MVEC) terbuka untuk orang ramai dan masuk adalah percuma.

Sumber : https://sumberkini.my/anak-muda-patut-beli-rumah-atau-kereta-dahulu/

Copyright © 2017-2024 BPEX by MARVEL MANAGEMENT COMMUNICATION SDN BHD 
(formerly known as Medimesra Care Management Sdn Bhd). All Rights Reserved.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram